Mod tylnych świateł....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nico21
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 2640
    • Volkswagen

chester121, A gdzie klubowa naklejka na klapie :?: :?: :?:

1. Co do swiateł przeciwmgielnych to mam tak samo- jak włączam przednie przeciw. to zapala sie zieona lampka na przełacznku i na desce, a ja włacze tylne to tylko na desce zapala sie pomaranczowa kontrolka - na przełaczniku bez zmian.

2. No niezle sie prezentuje modzi tylnych lampek, ale sadze ze w lampach przed liftem lepiej to wyglada bo jes mniejsza odległosc pomiedzy tymi dwoma postojowymi :diabelski_usmiech

3. Ten wyłacznik "wsadzasz" w kabel którym mostkowałes - po to zeby miec mozliwosc wyłączenia moda jak ci sie zachce

4. nie sadze zeby dodatkowe 10W mogło cos uszkodzic w elektryce - przy projektowaniu samochodu na pewno przyjeli wystarczajaca poprawke na tego typu rzeczy.
    DACAR.team

Komentarz

• wasyl
      L&K
      • 2005
      • 1084

Moje problemy z modem tylnych świateł były błache. Jeden kabelek od stopu delikatnie przebijał przez lut do pozycji i cały czas palił się bezpiecznik. Po poprawieniu wygląda to tak:

Sory za zła jakość zdjęć :|
      Załączone pliki
      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
      www.wasilewski-foto.pl
      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

No to juz jest 3 klubowiczów po modzie k Moze zagłosujecie które sie najlepiej prezentuja :?: :?: :?: :diabelski_usmiech
        DACAR.team

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

No dobra to ja pierwszy zagłosuje:
          wszystkie są zajefajne !!! ale najbardziej podobają mi się moje :twisted:
          www.wasilewski-foto.pl

Komentarz

• neck99
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1326

wszystkie są zajefajne !!! ale najbardziej podobają mi się moje
            Cały wasyl :diabelski_usmiech
            OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
            SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

To kto pokaze efekt w combi, ja niestety obecnie nie mam czasu na zabawy, troche spraw sie nalozylo i maja wyzszy priorytet
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                To kto pokaze efekt w combi
                jakby tak wykorzystać Xekona .... :diabelski_usmiech
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• chester121
                  L&K
                  • 2005
                  • 1053

chester121, A gdzie klubowa naklejka na klapie
                  co do naklejki to mam w domku ale nie naklejam bo niedlugo bedzie autko malowane
                  i nie chce zniszczyc nakleiki

ja jeszcze swojeo modu nieskonczylem mam jeszcze pewne plany co do niego
                  ale narazie to bedzie niespodzianka jak mi sie uda to sie pochwale :wink:

Komentarz

• Arek
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 3143

Maicroft napisał/a:
                    To kto pokaze efekt w combi

jakby tak wykorzystać Xekona ....
                    :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                    -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• nico21
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 2640
                      • Volkswagen

Maicroft, to juz działka kogos kto ma kombi. Trudne do zrobienia to to nie jest wiec chyba sobie poradza :diabelski_usmiech

Widze ze w ankiecie prowadze uchar :diabelski_usmiech oby tak dalej

P.S. Podświetlenie wnetrza jest u mnie w trakcie zmiany :satan
                      DACAR.team

Komentarz

• Bareq
                        Rider
                        • 2006
                        • 272

nie chcialbym marudzic, ale dlaczego nie widze zadnych zdjec owych swiatel?
                        Planujesz wakacje w Ustce?
                        zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• nico21
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 2640
                          • Volkswagen

Bareq, przeczytaj cały temat - wszytkie strony to bedziesz widział.

Moje (nico21) sa ta 1 stronie, a wasyla i chestera na 4 stronie.

Poczekaj tez bo moze wolno ci net chodzi i nie zdarza sie załadowac !!
                          DACAR.team

Komentarz

• krzyszt0f
                            Drive
                            • 2006
                            • 64

A ja bym prosił o zdjęcia wykonania - efektem bedzie i tak zamocowanie żarówki 5/21W w miejsce 21W - efekt świetny w każdym wykonaniu.

No i jak zabezpieczyliście jeden z dolnych styków "+", żeby nie robił zwarcia światła stop z pozycyjnym?
                            Gratuluję wyboru forum

Komentarz

• nico21
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 2640
                              • Volkswagen

krzyszt0f, zdjecia oraz opis co i jak zrobic masz na 1 stonie tego tematu :lol:
                              DACAR.team

Komentarz

• krzyszt0f
                                Drive
                                • 2006
                                • 64

Zdążyłem się zorientować że są to zdjęcia wersji roboczej.
                                Chodzi mi o tą taśmę która przy zwykłym przekręcaniu żarówki moze się ześlizgnąć i zrobić zwarcie ... kombinuję jak podrobić to w innym samochodzie i boję się trochę o swoją instalację elektryczną.
                                pozdrawiam
                                Gratuluję wyboru forum

Komentarz

• wasyl
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1084

Krzyszt0fa więc ja miałem taki problem jak opisujesz... już dwa razy :evil: wkońcu wziołem oprawki do domu i postanowiłem coś z tym zrobić bo taśma rzeczywiście rozwiązanie na krótką mete. A więc zabezpieczyłem to cienką warstwą kleju do tworzyw sztucznych (taka czarna maź). Bardzo łatwo się nakłada, a jak zastygnie tworzy coś w rodzaju twardej gumy... :wink: [/b]
                                  www.wasilewski-foto.pl

Komentarz

• chester121
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1053

ja to zrobilem klejem na goroca
                                    jest doskonalym izolatorem i bardzo twarda no i prosta w nalozeniu)

Komentarz

• nico21
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 2640
                                      • Volkswagen

chester121, wasyl tez miał klejem na goraca i jednak powstało zwarcie. Ja mam klejem i tasma izolacyjna jest OK. :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
                                      DACAR.team

Komentarz

• wasyl
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1084

Zamieszczone przez nico21
                                        chester121, wasyl tez miał klejem na goraca i jednak powstało zwarcie. Ja mam klejem i tasma izolacyjna jest OK. :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
                                        Nico21, no właśnie za drugim razem jak wyjołem żarówke to się wszystko stopiło i ciągło jak ser na pizzy :shock: :wink:
                                        www.wasilewski-foto.pl

Komentarz

• nico21
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 2640
                                          • Volkswagen

wasyl, sprawdzałem dzisiaj i u mnie wszystko jest oki Najwidoczniej u kazdrego trzeba innego sposobu :P k
                                          DACAR.team

Komentarz

• chester121
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1053

ja tam nie sprawdzalem jak jest ale moze rzeczywiscie to zmienie( po co rydzykowac :twisted: )

niestety teraz przez 2 tygodnie moja czeszka jest w naprawie wiec bede musial sie z tym wstrzymac :|

Komentarz

• nico21
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 2640
                                              • Volkswagen

Co to :?: Nikt wiecej sobie nie zrobi swiatełek :?: Tylko 3 odwaznych sie znalazło :?:
                                              Co jest klubowicze - do roboty :!: :!: :!: Niech sie nasze niunie róznia od innych :twisted:
                                              DACAR.team

Komentarz

• chester121
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1053

no coz panowie ja jutro odbieram mojego szkodnika i troche upgrade'uje swoje swiatla
                                                bo widze ze jestem na 3 miejscu :cry:
                                                wiec trzeba cos zrobic z tym :twisted:
                                                no i panowie do roboty OSWIETLCIE swoje szkodniki :wink:

Komentarz

• RomanS
                                                  Elegance
                                                  • 2004
                                                  • 804

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to jest kilka powodów dla których tego nie zrobię:

1. Były czasy gdy też sądziłem, że im więcej lampek na choince tym lepiej, ale już dawno z tego wyrosłem. Oczywiście to kwestia gustu...
                                                  2. Przerabiacie światła, które są elementem homologowanym, więc tracicie homologację, czyli pierwszy niebieski na drodze może Wam zatrzymać dowód rejestracyjny. Oczywiście powiecie, że wyłącznik... ( tylko nie zawsze ja jadę samochodem)
                                                  3. W trosce o własną d..ę. Jadąc za kimś dużo łatwiej i szybciej zauważa się, gdy zapala się światło, które dotąd nie świeciło, niż gdy zaświeci trochę mocniej to które świeciło słabiej. Wasze zdjęcia zrobione nocą są fajne, dla porównania jednak powinniście zrobić je jeszcze raz, np. w słoneczny dzień. Powiecie, że zostaje jeszcze środkowy STOP. Tyle, że mając 3 odrębne lampy STOPU mam 3 razy większą szansę, że ktoś za mną zauważy, że hamuję (a bywa ostro).

Oczywiście palenie albo zdrowie, czyli wybór należy do Was. Gorzej, gdy ktoś wjedzie Wam w tył a potem udowodni, że mieliście przerabiane światła STOP-u. Gdybyście nie mieli przeróbek to winny jest zawsze ten, co wjedzie a tak... (oczywiście na ułamek sekundy wcześniej niż ktoś w Was zaparkuje możecie odłączyć instalację, tylko czy wystarczy refleksu ? :szeroki_usmiech

No to teraz możecie mnie wszyscy zakrakać, i tak się nie boję :diabelski_usmiech
                                                  Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• chester121
                                                    L&K
                                                    • 2005
                                                    • 1053

RomanS, tu bym sie nie martwil
                                                    bylem moim autkiem u znajomego policjanta z drogowki
                                                    i pokazalem mu co namodzilem
                                                    i zapytalem sie jak to sie ma do przepisow
                                                    on odpowiedzial mi tak

jest dobrze, jestem bardziej widoczny, byl pod takim wrazeniem ze sam sie zastanawia czy czegos takiego nie zrobic w sluzbowej octave :twisted:

mozna miec takie swiatla i nie jest to zabronione, jedyne na co trzeba zwrocic uwage to to ze wszystkie swiatal musza palic sie tak samo( nie moze byc gorne mocniej dolne slabiej)
                                                    dodatkowo po wlaczeniu hamulca musi byc zauwazalna zmiana natezenia w reflektorach co jest zauwazalne bo normanie pali sie 5W po walczeniu dochodzi 21W
                                                    czyli w sumie z 5W zapala sie 26W co jest 5 krotnie mocniejszym swiatlem

zresztas powiem ci ze wiele aut ma zrobione podobnie np VW passat z 91r tam byla tylko jedna zarowka odpowiadajaca za hamulce i swiatla pozycyjne (swiatla przeciwmgielne byly na osobnych zarowkach)
                                                    i jak to inni mieli zauwazyc(nie bylo 3 swiatla stop)????????

wiec na koniec pan policjatn powiedzial ze mozna jezdzic i jak ktos wpadnie w dupe to bedzie tylko i wylczanie jego wina!!!!

panowie niebiescy nie beda mieli podstaw sie przyczepic wiec wylaczniki tez sa zbedne

wiec RomanS, nie ma sie czym przejmowac jedyna wada jest to ze troche wiecej pradu ciagnie
                                                    a pozniej to juz same zalety (niepowtarzalny wyglad, lepiej widoczny jestes np we mgle itp.....)

P.S. IMHO homologacji tez nie tracimy bo my wymieniamy tylko 2 zarowki
                                                    wiec n.p jak z przodu dajesz inne zarowki niz fabryczne( np 100W) to przednie reflektory traca homologacje????? jak bys wycial jakis bajer albo wsadzil dodatkowa soczewke albo zmienil kat lusterek itp.. wtedy traci sie homologacje
                                                    ale jak nie rusza sie budowy tylko zmienia sie zarowki( na podobne) to nic nie powinno sie dziac
                                                    pzdr

Komentarz

Pracuję...